upcycled food înseamnă să te folosești într-un mod creativ de ingrediente, ce în mod obișnuit ar fi fost aruncate, pentru a da naștere la produse noi.

colaborăm cu producători locali de la care obținem ingrediente care altfel nu ar fi fost folosite și le transformăm în snackuri mai bune pentru tine și pentru planeta noastră.

PENTRU TINE

 

GUSTURI INCREDIBILE după rețete originale – fie că ai poftă de un snack dulce sau sărat avem cele mai bune opțiuni pentru tine.

 

Malțul și fructele și legumele de la producătorii de bere și sucuri naturale înseamnă FIBRĂ ALIMENTARĂ care lipsește din snackurile hiper procesate disponibile în mod normal. Fibra alimentară are un aport caloric redus, îți dă senzația de sațietate mai repede, ajută în scăderea colesterolului și în reglarea tranzitului intestinal.

 

În snackuri NU ADĂUGĂM ZAHĂR! Fructele și legumele conțin în mod natural tot zahărul de care avem nevoie. În plus, prin stoarcere, doar o treime din zahărul pe care aceste ingrediente îl conțin rămâne în pulpa pe care o folosim.

 

Folosim doar INGREDIENTE NATURALE și niciunul de origine animală.

PENTRU PLANETA NOASTRĂ

 

Fie că este malț, nuci sau fructe și legume, pentru fiecare kilogram pe care îl folosim ajutăm la REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE. Această expresie are în spate un întreg lanț de activități și obiceiuri nocive pentru noi și viitorul nostru.

 

GAZE CU EFECT DE SERĂ – o trime din toată mâncarea pe care o producem ajunge să fie aruncată la gropile de gunoi. Acolo, prin descompunere, produce gaz metan care este de 25 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon în contribuția la efectul de seră. La nivel global, industria alimentară este responsabilă pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de seră.

 

DEȘERTIFICARE – agricultura intensivă distruge solul (prin ararea si folosirea de pesticide) de 100 de ori mai repede decăt se poate reface și contribuie semnificativ la procesul de deșertificare.

 

PIERDEREA PĂDURILOR ȘI HABITATELOR NATURALE – pentru toată mâncarea care ajunge să fie aruncată este folosită o suprafață de dimensiunea Chinei dar în acelați timp în fiecare an tăiem 5 milioane de hectare de pădure (aproximativ cât suprafața Costa Rica) ca să facem loc pentru suprafețe cultivabile.

 

RISIPA APEI DULCI – peste 70% din apa pe care omenirea o folosește se duce către creșterea și cultivarea mâncării. Este estimat ca până în anul 2030 mai mult de două treimi din populația lumii se va confrunta cu lipsa apei potabile. Pentru fiecare kilogram de pulpă pe care o introducem în circuitul alimentar salvăm aproximativ 286 litri de apă ce ar fi fost necesari pentru cultivarea acelor ingrediente.

Până în anul 2050 populația va crește cu 2,3 miliarde de indivizi și va fi necesară o creștere cu 60%-70% a producției de alimente și implicit o creștere a lanțului nociv asociat risipei alimentare.

TREBUIE SĂ NE REINVENTĂM RELAȚIA CU ACEASTĂ PLANETĂ.

AFACERI LOCALE CARE SUSTIN ACTIV CONCEPTUL FAVR.